Over mezelf... (in het kort)

> Ik ben Matthijs Bobeldijk, heb een bedrijfskundige achtergrond en ben aanjager van de betekeniseconomie. De afgelopen decennia heb ik mij gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van nieuwe businessmodellen. Dit doe ik zowel voor het bedrijfsleven als binnen het sociaal-maatschappelijke domein.

> Ik geloof er heilig in dat wij  als burgers, bedrijven, overheden en scholen samen al puzzelend maatschappelijke en ecologische vraagstukken kunnen (en vooral moeten) oplossen. Omdat ik in mijn werk steeds vastliep in financieel- economische vraagstukken bij de ontwikkeling van businessmodellen in het publieke domein en voor sociaal ondernemers, heb ik de Purpose Case ontwikkeld.

> Mijn boek heb ik getekend en geschreven om om anderen te inspireren om met de Purpose Case aan de slag te gaan, zodat geld verdienen en impact maken niet meer met elkaar hoeven te concurreren.

Matthijs' weetjes...

> In 1980 in Haarlem geboren

> Trotse vader en echtgenoot

> Altijd gek op school en leren geweest; mavo, havo, hbo, wo afgerond. Maar ook veel online trainingen gevolgd, coaches gehad en heel veel boeken gelezen en geluisterd. Zou het daarom zijn dat ik samenwerken met scholen en studenten zo leuk vind?

> Tekenen word ik heel blij van. Ik heb altijd mijn eigen stiften mee en het lukt mij bijna niet om in een vergadering of bijeenkomst niet te tekenen. Ook de tekeningen in het boek heb ik allemaal zelf gemaakt. Sterker nog, daar ben ik mee gestart.

Ik ben een ondernemer met een missie..

> Ik ben sinds 2012 ondernemer. Ondernemen is voor mij een feestje: je bent elke dag weer verantwoordelijk voor de impact die je kunt maken. Ik heb mijzelf voorgenomen om ‘de wereld naar mijn hart te zetten’ en vanuit mijn ondernemerschap een bijdrage te leveren aan een betere en mooiere wereld. Mijn bedrijf heet New Business Lab.

> Mijn missie: een transitie naar de betekeniseconomie versnellen zodat oog voor mensen, oog voor de planeet én geld verdienen niet meer met elkaar concurreren, maar elkaar juist versterken. Om deze reden heb ik de Purpose Case ontwikkeld en het boek IMPACT getekend en geschreven.

> Mijn andere missie: een bijdrage leveren aan actueel en betekenisvol onderwijs: kinderen en studenten moeten anno 2020 de ruimte kunnen krijgen (en ervaren) om werk te maken van hun talenten. Dat is nog niet altijd het geval omdat scholen steeds bedrijfsmatiger aangestuurd worden. Ik help professionals uit het onderwijs om bedrijfskundige concepten alleen in te zetten als dit echt de bedoeling van ontwikkeling van mensen ondersteunt.

> Ik ben een grote fan van Change Agents; mensen die hun hart volgen, de status quo durven te ‘challengen’ en de wereld een stukje mooier maken.

> Ik vind het heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Zullen we starten digitaal kennis te maken? Stuur mij een Linkedin-uitnodiging of volg mij op Instagram of Twitter zodat ik je kan terugvolgen.

2022 © Copyright | Alle rechten voorbehouden | Website door: BurgeoningDevelopment